Battery saver Windows 10

Как да забраним затъмняването на екрана в икономичен режим при Windows 10

Windows 10 разполага с енергоспестяващ режим, който автоматично притъмнява екрана, когато батерията на вашия лаптоп или таблет достигне 20% разряд. Това не е единствения, но е един от начините операционната система да спести известно количество енергия от батерията. Как става това?

Когато яркостта е на по-ниско ниво, консумацията на електрическа енергия от подсветката на екрана е също по-ниска. Така потребителят може да използва устройството по-дълго докато намери източник на постоянно захранване. Това обаче има някои негативи за този, който в този момент работи с него.

На първо място, намалената яркост на дисплея не е най-доброто решение, когато използвате устройството навън, защото видимостта става доста трудна. Гледането на видеа или снимки при намалена яркост на екрана също не е от най-приятните неща.

Функцията за автоматичното затъмняване на екрана при достигане на определено ниво на разряд на батерията (< 20%) може да бъде изключена с няколко клика. И тук е момента да уточним, че редовното използване на лаптопа или таблета при толкова ниски нива на батерията със сигурност не е най-добрия начин за нейната експлоатация!

Намаляване на яркостта на екрана в икономичен режим – изключване

В този материал ще ви покажем как бързо и лесно да забраните функцията за автоматичното намаляване на яркостта на екрана при достигане на определено ниво на батерията в Windows 10. Това може да стане без да е необходимо да изключвате икономичния режим и без да променяте нивото на батерията, при което той да се активира.

Стъпките са следните:

1. Влезте в Windows бутон Start > Settings Settings > System (Старт > Настройки > Система).

2. От панела в ляво изберете раздел Battery (Батерия).

3. От секция Battery saver (Икономичен режим на батерията) премахнете отметката Lower screen brightness when in battery saver (Намаляване на яркостта на екрана в икономичен режим).

Намаляване на яркостта на екрана в икономичен режим

Това е! От сега нанатък всеки път, когато батерията падне до ниво от 20%, устройството ще продължи да преминава в икономичен режим, но яркостта на екрана няма да се променя.

© PCGuide.bg. Автор: Светослав Миронов.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *