За нас

PCGuide.bg (Пи-Си-Гайд.бг) е динамичен интернет портал, създаден в средата на 2017 година. Това е страница, ориентирана предимно към потребителите на Windows операционни системи. Основна цел на този проект е да бъде събрана на едно място полезна информация относно разрешаването на най-често срещаните компютърни проблеми.

Всъщност, идеята за подобен интернет сайт ми хрумна още в края на 2005 и началото на 2006 г., когато беше създаден интернет сайтът Computer’s Help (chelp.data.bg). Това бе малък уеб портал, в който бяха поместени редица авторски материали, включващи полезни съвети относно работата с операционни системи Windows, ревюта и анализи на различни софтуерни продукти, материали, свързани с хардуера и др.

Макар Computer’s Help да беше съвсем обикновен и непретенциозен HTML уебсайт, страницата се раздваше на сериозен интерес от страна на потребителите. Всъщност, по онова време подобни интернет сайтове в България бяха малко. Може да се каже, че това бе една от първите уеб страници, изцяло на български език с подобни материали. Част от статиите на Computer’s Help и сега са налични PCGuide.bg, но основна задача към момента е да обогатяваме страницата с нови и актуални материали.

Мисията на PCGuide.bg е да бъде в помощ на потребителите на информационни технологии

Концепцията, залегнала още при създаването на PCGuide.bg е не това да бъде един от многото интернет портали за IT новини и анализи. Идеята е това да е място, където потребителите да намират информация, която да им бъде наистина полезна при решаването на различни проблеми, свързани с използването на информационните технологии. И оттук идва името на този сайт – PC Guide, което в превод означава: PC – персонален компютър, Guide – ръководство, гид, съветник.

В PCGuide.bg ще откриете редица полезни материали относно инсталиране и конфигурацията на операционни системи Microsoft Windows, ревюта и анализи на различни софтуерни продукти, както и редица полезни съвети в областта на хардуера, защитата и използването на офис приложения.

Визията за бъдещето на PCGuide.bg е в тази страница да бъде събран солиден архив от полезни материали на тема информационни технологии, както и да бъде създаден интернет форум, където нашите потребители ще могат да обменят информация и опит.

В тази връзка сме отворени към всякакви препоръки от Вас, потребителите за по-нататъшното развитие на тази страница!