За нас

PCGuide.bg (Пи-Си-Гайд.бг) е динамичен интернет портал, създаден в средата на 2017 година. Това е страница, ориентирана предимно към потребителите на Windows операционни системи в България. Основна цел на този проект е да бъде събрана на едно място полезна информация относно разрешаването на най-често срещаните компютърни проблеми.

Всъщност, идеята за подобен интернет сайт ми хрумна още в края на 2005 и началото на 2006 г., когато беше създаден интернет сайтът Computer’s Help (chelp.data.bg). Това бе малък уеб портал, в който бяха поместени редица авторски материали, включващи полезни съвети относно работата с операционни системи Windows, ревюта и анализи на различни софтуерни продукти, материали, свързани с хардуера и др.

Защо PCGuide?

Концепцията, залегнала още при създаването на PCGuide.bg е не това да бъде един от многото интернет портали за IT новини и ревюта. Идеята е това да е място, където потребителите да намират информация, която да им бъде наистина полезна при решаването на различни софтуерни и хардуерни проблеми. Информация, която да им помогне при избора на софтуерни или хардуерни продукти, отчитайки предимства и недостатъци. И оттук идва името на този сайт – PC Guide, което в превод означава: PC – персонален компютър, Guide – ръководство, гид, съветник.

В PCGuide.bg ще откриете редица полезни материали относно инсталиране и конфигурацията на операционни системи Microsoft Windows, ревюта и анализи на различни софтуерни продукти, както и редица полезни съвети в областта на хардуера, защитата и използването на офис приложения.

Цели, мисия и визия на PCGuide.bg

Целите, залегнали при създаването на този уебсайт със сигурност нямат комерсиална насоченост. Както сами виждате в нашата страница не са налични реклами или платени публикации. Всички публикувани статии са наши авторски и са изцяло на български език!

Целта на PCGuide.bg е да бъде една малка интернет енциклопедия за компютърни ентусиасти, системни администратори, сервизни техници и разбира се „помощник“ за всеки друг потребител.

Визията за бъдещето на PCGuide.bg е в тази страница да бъде събран солиден архив от полезни материали на тема информационни технологии, както и да бъде създаден интернет форум, където нашите потребители ще могат да обменят информация и опит.

Мисията на PCGuide.bg е да бъде в помощ на потребителите на информационни технологии

В тази връзка сме отворени към всякакви препоръки от Вас, потребителите за по-нататъшното развитие на тази страница!