работен плот Windows 10

Как да поставим иконите This PC, Network и User на работния плот при Windows 10

Едно от първите неща, с които се сблъскваме след инсталацията на Microsoft Windows 10 е липсата на най-важните системни икони върху работния плот (десктоп) – This PC, Network, User <с името на акаунта> и т.н. По подразбиране на десктопа на току що инсталиран Windows 10 има икона на кошчето (Recycle Bin) и на Microsoft Edge. Разбира се, това е компенсирано от огромно Старт меню с куп приложения.

Показването на основните икони на работния плот е съвсем проста операция от няколко клика с мишката, но много потребители трудно откриват пътя до опцията за това.

С десен бутон върху десктопа извикваме контекстното меню и избираме последната опция Personalization (Персонализиране). От менюто в ляво на отворилия се прозорец избираме Themes (Теми), след което Desktop icon settings (Настройки за иконите на работния плот).

Windows 10 personalize

Отваря се прозорец, от който с отметки маркираме кои икони да се показват на нашия десктоп.

desktop icon settings

В допълнение ще кажем, че маркирайки дадена икона, посредством бутон Change icon… можем да сменим изображението на иконата, с друго от наличните икони.

Тези иначе важни икони освен на работния плот (десктоп) могат да бъдат поставени и в Старт менюто или до него – в полето за бърз достъп.

След като поставите иконите на десктопа по гореописания начин, с десен бутон върху съответната икона извиквате контекстното меню.
pin to start
Възможностите са:

Pin to Quick access – поставя икона (пряк път) в лентата за бърз достъп.
Pin to Start – поставя икона (пряк път) в Старт менюто.

Тези две опции ни осигуряват бърз достъп до важни за нас икони, без да е необходимо минимизиране на отворените прозорци, както е ако те бяха на десктопа.

© PCGuide.bg. Автор: Светослав Миронов

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *