Windows 11 Start в ляво

Как да преместим менюто Start и иконите на таскбара в лявата страна при Windows 11

Едно от най-запомнящите се неща след излизането на Windows 11 бе това, че менюто Старт и иконите на таскбара са в центъра на лентата със задачи. Това не на всички потребители се хареса. Много от тях предпочитат всичко това да бъде позиционирано в лявата страна, както е при Windows 10 и всички предишни версии на операционните системи на Майкрософт.

В този материал ще ви представим един много лесен урок, с който да позиционирате менюто Start в ляво на таскбара.

1. Кликнете някъде върху лентата на задачите (таскбар) с десен бутон на мишката (но не върху Start, формата за търсене или иконите). Изберете опция Taskbar settings.

Taskbar settings

2. От прозореца с настройките за персонализиране, който ще се отвори, кликнете на секция Taskbar behaviors. В нея ще видите опция Taskbar alignment. Изберете Left, както е показано на снимката долу:

Taskbar alignment Left

Моментално след това таскбарът ще се премести в лявата страна, така както е в Windows 10 и всички по-стари версии. Това е!

Тази настройка се изпълнява на ниво текущ потребителски акаунт в Windows 11. Тези стъпки няма да повлияят на останалите потребителски профили в случаите, когато се използват такива.

© PCGuide.bg. Автор: Светослав Миронов.

Facebook Comments

One thought on “Как да преместим менюто Start и иконите на таскбара в лявата страна при Windows 11”

  1. Всичко това е добре, но таскбара не може да се мести, а аз си го искам в горната част на екрана, а не долу. Допреди версия 21Н2, това беше възможно, с леко пипване в регистъра, но след този ъпдейт и това не работи.
    Някой знае ли нещо по въпроса?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *