Сваляне от Youtube

Как да свалим видео клип от YouTube

Свалянето на видеоклипове от най-голямата платформа за видеосподеляне – YouTube всъщност е много проста задача, стига да използваме правилните средства. А до колко това е легално зависи от това за какво ще използваме свалената информация. Ако е само за лично ползване, едва ли бихте имали проблем с това.

Защо да сваляме клипчета от YouTube? Няма как да свалите цялата база данни на YouTube.com, а и не е необходимо, защото идеологията на тази платформа е те да се гледат онлайн. Да, обаче свалянето на определени клипове локално на нашия твърд диск понякога е важно за нас, защото:

– така сме сигурни, че дори авторът им да ги изтрие или ограничи достъпът до тях, ние ги имаме!
– можем да използваме еквалайзер, аудио и видео ефекти и филтри, страртирайки вече свален видео клип от нашия хард диск с подходящ за целта плеър.
– винаги можем да ги гледаме дори и без интернет връзка.

Вариантите за даунлоуд на видео клипове от YouTube са няколко:

– Чрез онлайн приложения, включително и интернет страници, предлагащи тази услуга.
– Чрез плъгини инсталирани на браузъра ни.
– Чрез специален софтуер, инсталиран на компютъра ни.

Ще започнем от последната група. Съществуват много софтуерни приложения за тази цел, но ние ще разгледаме няколко избрани, които може да използвате безплатно.

4K Video Downloader

Това е един страхотен инструмент, който може да изтеглите безплатно във версия за Windows, Linux и Mac. С него може да сваляте видео клипове в най-популярните формати – MP4, MKV и 3GP, както и да „изваждате“ аудиото от тях във формати MP3, OGG и М4А.
Като начало отворете с използвания от вас браузър видео клипа, който искате да свалите. Копирайте от адресната лента URL адреса на видеото, който трябва да е нещо от рода на https://www.youtube.com/watch?v=…, като на мястото на многоточието е код, уникален за всеки видео клип.

4K Video Downloader

Стартирайте програмата и натиснете зеления бутон “Paste Link”. Така запаметеният в клипборда адрес ще бъде зареден и ще започне сваляне на видеото.

4K Video Downloader

В последния прозорец имате възможност да изберете сваляне на видео (Download Video) или извличане на аудио (Extract Audio). В полето Format избирате в какъв файлов формат да бъде запазен файлът, а отдолу качеството на видео/аудио записа. За видео препоръчваме да сваляте в MP4 формат, а за аудио в MP3, ако ще използвате файловете на вашия персонален компютър.

X-Down Video Downloader

Това е друг удобен инструмент, който е с български интерфейс. X-Down Video Downloader предлага възможност за сваляне и конвертиране на видео клипове в различни файлови видео и аудио формати – MP4, MP3, FLV, WAV, AVI, MKV, MOV и др.

X-Down

За да свалите желания видео клип, копирайте URL адреса от адресната лента на браузъра ви, стартирайте X-Down и поставете адреса в празното поле в таб „Изтегли (Download)“. В падащото меню вдясно директно може да изберете дали сваленото видео да бъде конвертирано в желания файлов формат или оставете полето със зададения параметър „Не конвертирай“, за да се свали по подразбиране в MP4 формат.
Във втория таб „Конвертирай“ може да конвертирате налични на вашия твърд диск файлове в един от гореизброените формати.

DLNow Video Downloader

Изключително удобен инструмент за сваляне на видео клипове от YouTube, Facebook и много други източници, който обаче се предлага в платена версия и версия с 30-дневен безплатен тестов период. Все пак си заслужава да бъде използван дори и само 30 дни. Изборът на видео клипове за сваляне става чрез „влачене“ – издърпване на видео клипа с ляв бутон на мишката от източника (страницата на YouTube) директно в прозореца на програмата. Така може да включите множество клипове в опашката за изтегляне. От падащо меню под наименованието на видеото може да изберете формата (аудио или видео) и качеството на сваления файл. Пробната версия предлага сваляне само във MP4 видео формат, както и MP3, WEBM и M4A аудио формати.

DLNow Video Downloader

Важно е да отбележим, че с DLNow Video Downloader може да сваляте едновременно много клипове/песни, като скоростта на download на всеки един ще е за сметка на останалите.

Свалянето на видео клипове от YouTube може да стане и без да инсталирате какъвто и да било софтуер на вашия компютър. Съществуват редица интернет сайтове, които предлагат тази услуга. Необходимо е единствено да напишете в търсачката “download videos from youtube”, за да ги откриете. Някои от по-популярните са:

www.KeepVid.com

Чрез този интернет сайт може да сваляте видео и аудио освен от YouTube и от редица други популярни сайтове като Aol.com, DailyMotion.com, MSN.com, VEVO.com, Yahoo.com, Facebook.com и др. Достатъчно е само да копирате URL адреса на видео клипа и да го поставите в празното поле в началната страница. Възможностите за сваляне на видео клип включва следните формати MP4 (до 720p), 3GP и WEBM, а извличането на аудио файл – M4A. Свалянето на MP4-ки с високо качество 1080p и 4K, както и извличането на MP3 аудио файлове е възможно ако използвате Pro версията – платено приложение, което се сваля и инсталира на компютъра. Същото има и пробна версия с 30-дневен безплатен период, но по-добре използвайте някоя от горните програми.

www.OnlineVideoConverter.com

Това е онлайн приложение за сваляне на видео от YouTube, което поддържа и редица други източници. Принципът е същия – копирате URL адреса на видео клипа и го поставяте в полето за сваляне. Не забравяйте преди да натиснете бутона “Start” да изберете формата на файла, който искате да свалите, както и качеството от линка “More Settings”.

Има разбира се и много други онлайн приложения за сваляне на видео клипове от YouTube като www.youtubeinmp4.com, www.y2mate.com, www.savefrom.net, както и плъгини за някои браузъри, с които лесно може свалите избраното видео, така че избора си е изцяло ваш!

© PCGuide.bg. Автор: Светослав Миронов

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *