Спиране на новините в Windows 11

Как да спрем потока от новини в таблото с уиджети в Windows 11

Таблото с изпълними модули (widgets) или наричани още „джаджи“ или „уиджети“ в Windows 11 по подразбиране показва постоянен поток от новини на MSN.com. Предвид това, че информационните канали са на английски език и касаят повече международни новости, повечето потребители намират тази функционалност за ненужна. Това се допълва от факта, че информационните канали заемат доста голяма част от таблото.

Какво представлява таблото с уиджети (джаджи)

Използването на прозореца с уиджети ви дава бърз достъп до любими приложения или функции. Може да показва динамична информация за времето, новинарски заглавия, срещи в календара, спортни резултати и други (виж заглавното изображение).

При версия 23H2 на Windows 11 таблото с джаджи може да се достъпи от бутона, намиращ се в лявата страна на таскбара (лентата на задачите). Обикновено този бутон показва времето и градусите за зададения регион.

Спиране на потока от новини, показващ се в таблото с уиджети

Потока от новини може да бъде спрян с няколко клика в настройките на Windows 11. След това в таблото ще виждате само нужните ви „джажди“. Стъпките за това са следните:

1. Кликнете на бутона за таблото с джаджи в долния ляв ъгъл на таскбара (или използвайте клавишна комбинация от Win клавиш + W, за да го достъпите директно).

2. Кликнете на бутона за настройки Settings Settings, намиращ се в горния десен ъгъл на таблото.

3. От прозореца с настройки изберете секция Show or hide feeds (Показване или скриване на информационни канали).

4. Деактивирайте My feed, премествайки плъзгача на позиция Off. От диалоговия прозорец кликнете на бутон Turn off за спиране на информационните канали.

Скриване на бутона за достъп до уиджетите от лентата на задачите

Прекият път до таблото с джаджите може да бъде премахнат от лентата на задачите, в случай, че не ви е нужен. Стъпките за това са следните:

1. Кликнете с десен бутон на мишката някъде върху празното пространство върху лентата на задачите (таскбар) и от менюто изберете Taskbar settings (Настройки на лентата на задачите).

2. Деактивирайте опция Widgets (Изпълними модули), като преместите плъзгача на позиция Off (Изкл.).

© PCGuide.bg. Автор: Светослав Миронов.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *